tisdag 23 december 2014

Recept: Krydda egen snaps

I juletider tänkte jag passa på att tipsa om en god snaps att avnjuta på någon av alla sittningar med julmat. Denna kryddar jag själv väldigt enkelt, och är efter cirka en veckas lagring klar att kylas. Personligen föredrar jag kall snaps, men vissa anser att snaps ska drickas rumstempererad för att alla smaker ska vara så framträdande som möjligt.

Ingredienser:
70 cl okryddad sprit (Explorer är billig)
4 kanelstänger
4 msk socker
1 apelsin (zesten)
1/2 påse saffran

Gör så här:
Riv skalet från en apelsin, gärna i större delar än med ett fint rivjärn. Blanda tillsammans med övriga ingredienser allt samman i en något större flaska/behållare. Låt detta stå bortemot en vecka innan smaksättarna silas bort och flaskan läggs på kylning. 

Det finns säkra kort i stil med Skåne Akvavit och OP Anderson Aquavit, men för lite mer juliga smaker rekommenderar jag såklart den här julsnapsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar